Hoe kies je de juiste babymatras?

peuter in kinderbed. Hoe kies je de juiste babymatras

De juiste matras is áltijd belangrijk. En zeker voor je baby. Maar terwijl voor volwassenen vooral het comfort ideaal moet zijn, moet je bij een babymatras ook op de veiligheid letten. Hoe je de juiste babymatras kiest? We geven je enkele tips.

Ruimte tussen babymatras en bedje

In tegenstelling tot onze eigen matras, mag een babymatras niet perfect passen in het ledikantje of wiegje. Je zorgt best voor een klein beetje ruimte tussen de matras en de binnenkant van de ledikant. Zo krijgt je baby’tje het niet te warm wanneer hij of zij dichttegen de rand rolt. Maar de ruimte mag ook niet meer dan 2 cm zijn. Anders kan je kindje tussen de matras en het bedje rollen en vast komen te zitten.

Dik genoeg en niet te zacht

Een te zachte babymatras is niet goed. Je kindje kan dan met zijn of haar gezichtje in de matras zakken. Hoe controleer je of een matras te zacht is voor je baby? Druk er dan met je platte hand en gestrekte arm op. Als je de matras maar een heel klein beetje kunt indrukken, is ie perfect. Bovendien is een babymatras van minstens 8 cm dikte aan te raden.

Kies een babymatras van koudschuim

Wij raden voor babybedjes standaard een matras van kwalitatieve koudschuim aan. Dat is het meest hygiënische en hypoallergene materiaal voor een matras. Koudschuim is bovendien stevig en vlak, allebei belangrijk voor de ontwikkeling van je baby.

Kies zeker geen babymatras van traagschuim of polyether. Deze materialen laten onvoldoende lucht door, en hopen snel vocht op in de kern. Iets wat bacteriën en huisstofmijt heel aantrekkelijk vinden.

Ademende en vochtregulerende matrasbeschermer

Matrasbescherming mag niet ontbreken in het ledikantje. Bij baby’s is een ongelukje snel gebeurd. Ga voor een ademende en vochtregulerende matrasbeschermer. Zo kan je kindje vlot ademen en bescherm je toch je babymatras tegen vlekken.

Trek absoluut geen plastic hoes over de babymatras. Hierdoor krijgt je baby het snel te warm.

Ventileer de kinderkamer

Voor een gezonde nachtrust en ontwikkeling van je kind is het belangrijk dat je de kinderkamer goed ventileert. Zo krijgt je baby steeds verse lucht en vermijd je schimmels en stof in de kamer.

Op zoek naar een (nieuwe) matras op maat van je kinderbed of ledikant? Bestel nu je babymatras online in onze webshop.

Blogoverzicht