Veilig en comfortabel onderweg met
een vrachtwagen-matras op maat

Als vrachtwagenchauffeur ben je vaak uren of dagen onderweg voor je werk. Een degelijke rust is dus essentieel om elke dag je job fit uit te voeren.

Een eersteklas matras is de juiste weg naar fysieke en mentale gezondheid. Maar je kan uiteraard niet zomaar elke matras in je vrachtwagencabine kwijt. Bestel daarom een vrachtwagen-matras op maat van je truck, je lichaam en je slaapgewoontes.

Hulp nodig?

Selecteer de vorm van je matras op maat

Hulp nodig?

Op wat moet je letten bij het kopen van je vrachtwagenmatras?

Afmetingen

De afmetingen van je vrachtwagen-matras moeten precies goed zijn. Je wilt namelijk niet dat hij te groot is en niet past. Een te kleine matras is ook niet goed, want dan schuift hij als je onderweg bent. En da’s niet veilig.

Zorg er dus zeker voor dat je de lengte en breedte goed opmeet voordat je je matras op maat bestelt. Heb je een beperkte hoogte op je slaapplek in je vrachtwagen? Let dan vooral op de dikte van je matras.

Materiaalkeuze

Het materiaal in de kern van je matras beïnvloedt je slaapkwaliteit. Slaap jij vaak hele nachten in je vrachtwagen? Ga dan voor een vrachtwagen-matras met ondersteundende materialen zoals koudschuim of latex.

Doe je enkel powernaps tussendoor? Dan voldoet een matras van polyether. Let wel op: matrassen van polyether ventileren minder goed.

De materiaalkeuze heeft ook invloed op het gewicht van je matras. Dit is het gewicht per type matras:

 • Koudschuim zacht: 60 kg/m3
 • Koudschuim medium: 55 kg/m3
 • Koudschuim hard: 40kg/m3
 • Polyether: 40 kg/m3

Gewicht van de matras

Het gewicht van je matras hangt enerzijds af van het materiaal waarvan deze gemaakt is, en anderzijds van de afmetingen.

Het gewicht van onze materialen:

 • Koudschuim zacht: 60 kg/m3
 • Koudschuim medium: 55 kg/m3
 • Koudschuim hard: 40kg/m3
 • Polyether: 40 kg/m3

Om je een indicatie te geven: een vrachtwagenmatras van 180 cm hoog, 90 cm breed en 10 cm dik weegt per materiaal:

 • Koudschuim zacht: 9,72 kg
 • Koudschuim medium: 8,91 kg
 • Koudschuim hard: 6,48 kg
 • Polyether: 6,48 kg

Bestel je een matras op maat? Dan kan je zelf uitrekenen hoeveel die weegt. Je neemt het gewicht van het materiaal en vermenigvuldigt dit met het volume van je matras.

Ben je van plan je matras vaak te verplaatsen of draaien? Dan voorzien we handvaten voor een kleine meerprijs.

Ventilatie en vochtverdamping

Een vrachtwagen-matras omdraaien is niet handig. Een matras met een speciale vorm past overigens niet altijd omgedraaid in je cabine. Kies dus een truckmatras die goed ademt en vocht snel laat verdampen.

Doe je dat niet? Dan krijg je vochtophoping en schimmelvorming. En da’s slecht voor je slaapcomfort en je werkomgeving

Matras en/of topper?

Hou wel rekening met je beschikbare ruimte. Heb je een lage slaapplek? Kies dan voor een dunne matras.

Let op. Een dunne matras is niet hetzelfde als een topper. Wil je een matras met een aparte topper? Of misschien enkel een topper? Neem dan contact met ons op.

Hoe je matras opmeten?

Een Frans matras opmeten gaat vrij vlot. Maar een bootmatras met een ronde hoek, da’s een ander paar mouwen. In onze instructievideo’s leer je hoe je jouw matras op maat opmeet. Of laat je matras opmeten in ons Experience Center.

9,6/10 tevredenheidsscore

Wil je een matras op maat bestellen? Dan wil je natuurlijk ook weten of je kwaliteit koopt. Hier lees je hoe tevreden onze klanten zijn van onze matrassen.

Gratis levering v.a. €99

Plaats je een bestelling van 99 euro of meer?

Dan is de verzending en levering van je matras volledig gratis!

Handgemaakt in België

Jouw vrachtwagen-matras op maat komt niet van één of andere fabriek ver weg. Neen, wij maken je matras volledig met de hand in ons atelier in Lommel. En we doen dat met hoogkwalitatieve, Belgische materialen.