Caravan- of camper-matras op maat van jouw comfort

Je gaat op vakantie om uit te rusten. In je camper, caravan of mobilhome wil je dus even comfortabel slapen als thuis. Kies daarom een oerdegelijke caravan- of camper-matras op maat. Want ook op vakantie is je nachtrust heilig. Kies hieronder de vorm van je matras. Hulp nodig met de samenstelling? Verder onderaan vind je uitleg over de materialen en afmetingen.

Hulp nodig?

Selecteer de vorm van je matras op maat

Hulp nodig?

Waarop letten bij een camper- of caravanmatras?

Afmetingen

Een matras die te groot is beperkt je beweegruimte in je caravan of camper. Een te kleine matras begint te schuiven tijdens je slaap. Of kan het een en ander omstoten wanneer je onderweg bent. Meet de lengte en breedte van je slaapplek dus uiterst nauwkeurig op voordat je je matras op maat bestelt.

Let ook op de dikte van de matras. Mobilhomes en caravans hebben vaak kastjes langs de slaapplek. Wil je die altijd gemakkelijk open krijgen? Koop dan een caravanmatras die niet te dik is. Onze instructievideo’s helpen je om je matras op te meten. Je bent ook altijd welkom in onze Experience Centers waar we je matras voor jou opmeten.

Ventilatie en vochtverdamping

Het interieur van een caravan of camper is vaak krap en smal. In de koude, natte maanden kan er zich snel vocht opstapelen. Wil je onaangename geurtjes en schimmel vermijden? Kies dan een matras die goed ademt en snel vocht laat verdampen, zoals een koudschuim- of latexmatras.

Materiaalkeuze

Het materiaal van je caravan- of campermatras gaat hand in hand met je slaapkwaliteit. Pulse Latex en koudschuim zorgen voor een aangenaam comfort, perfecte ondersteuning, uitmuntende drukverdeling en de beste ventilatie.

Verkies je een basismatras waarop je toch comfortabel slaapt? Ga dan voor een polyether matras. Let wel op: dit materiaal ventileert minder goed en houdt meer vocht op.

De materiaalkeuze heeft ook invloed op het gewicht van je matras. Dit is het gewicht per type matras:

 • Koudschuim zacht: 60 kg/m3
 • Koudschuim medium: 55 kg/m3
 • Koudschuim hard: 40kg/m3
 • Polyether: 40 kg/m3

Ontdek hoe je je caravan of camper volledig vakantieklaar maakt.

 

Matras en/of topper?

Houd rekening met je beschikbare ruimte. Heb je een lage slaapplek? Eventueel met kastjes? Kies dan voor een dunne matras.

Let op. Een dunne matras is niet hetzelfde als een topper. Wil je een matras met een aparte topper? Of enkel een topper? Neem dan contact met ons op.

Gewicht van je matras

Afhankelijk van wat je allemaal mee wilt nemen in je camper of caravan, is het gewicht van je matras ook een factor om rekening mee te houden.

Het gewicht van je matras hangt enerzijds af van het materiaal waarvan deze gemaakt is, en anderzijds van de afmetingen.

Het gewicht van onze materialen:

 • Koudschuim zacht: 60 kg/m3
 • Koudschuim medium: 55 kg/m3
 • Koudschuim hard: 40kg/m3
 • Polyether: 40 kg/m3

Om je een indicatie te geven: een caravan-matras van 140×200 cm en 10 cm dik weegt per materiaal:

 • Koudschuim zacht: 16,8 kg
 • Koudschuim medium: 15,4 kg
 • Koudschuim hard: 11,2 kg
 • Polyether: 11,2 kg

Bestel je een matras op maat? Dan kan je zelf uitrekenen hoeveel die weegt. Je neemt het gewicht van het materiaal en vermenigvuldigt dit met het volume van je matras.

Wil je liever het luxecomfort van een pocketverenmatras? Dan zijn dit de gewichtsindicaties:

 • 90 x 200 x 23 cm: 13,5 kg
 • 140 x 200 x 23 cm: 24,5 kg
 • 160 x 200 x 23 cm: 28 kg
 • 180 x 200 x 23 cm: 32 kg

Ben je van plan je matras vaak te verplaatsen of draaien? Dan voorzien we handvaten voor een kleine meerprijs.

Hoe je matras opmeten?

Een Frans matras opmeten gaat vrij vlot. Maar een bootmatras met een ronde hoek, da’s een ander paar mouwen. In onze instructievideo’s leer je hoe je jouw matras op maat opmeet. Of laat je matras opmeten in ons Experience Center.

9,6/10 tevredenheidsscore

Wil je een matras op maat bestellen? Dan wil je natuurlijk ook weten of je kwaliteit koopt. Hier lees je hoe tevreden onze klanten zijn van onze matrassen.

Gratis levering v.a. €99

Plaats je een bestelling van 99 euro of meer?

Dan is de verzending en levering van je matras volledig gratis!

Handgemaakt in België

Ook voor camper- en caravanliefhebbers halen wij het onderste uit de kan. We maken je matras volledig met de hand in ons atelier in Lommel. Met 25 jaar vakkennis en Belgische kwaliteitsmaterialen.